
لیست غذاهای سرد و گرم در طب سنتی
لیست غذاهای سرد و گرم از اهمیت ویژه ای در طب سنتی دارد. بنا به گفته متخصصان طب سنتی، اساس طبقه بندی غذاها بر چهار مزاج می باشد. این مزاج ها شامل: گرم و خشک، سرد و خشک، سرد و تر، گرم و تر می باشند.
چگونگی طبقه بندی فهرست غذاهای سرد و گرم در طب سنتی، بر اساس اثرات هر ماده غذایی بر روی بدن می باشد. زمانی که این صفات بر طبع یک فرد غلبه می کند تاثیرات منفی بر روی بدن دارد. مانند: فردی با مزاج سرد، در صورت مصرف بیش از حد غذاهای سرد دچار خواب آلودگی، تکرر ادرار و افزایش آب دهان می گردد. در صورتی که همین غذاها در فردی با طبعی گرم، موجب ایجاد تعادل بدن آن شخص می شود.
در تقسیم بندی انواع غذاهای سرد و گرم، اغلب میوه ها و سبزی ها دارای طبعی سرد و غذاهایی که در آنها گوشت حیوانی وجود دارد، طبع گرمی می باشند. سمنو نیز، دارای طبعی گرم می باشد. با آی سمنو همراه باشید تا با مواد غذایی با طبع های مختلف آشنا شوید.
مواد غذایی با طبع گرم
انواع گوشت
گوشت گوسفندی، گوشت شتر، گوشت بوقلمون، قیمه، میگو، گوشت بلدرچین، گوشت خروس، کله، جگر، گوشت اردک. نکته: گوشت گوساله و گوشت گاو تنها برای پخت آبگوشت مناسب می باشند.
انواع میوه و مرکبات
زنجبیل، خرما، گلابی، انگور، انجیر، زیتون سیاه، موز، خربزه، توت سفید، مغز بادام، فندق، قیسی، گردو، پسته، مویز، بالنگ، انبه، طالبی، تخم آفتابگردان، انواع بادام هندی، درختی و کوهی.
انواع سبزیجات
کرفس، ترخون، نعناع، نخود، تره، سیر، بادنجان، گل سرخ، گندم، انواع ترب، شلغم، هویج، پونه، رازیانه، شاه تره، شوید، شنبلیله، موسیر، فلفل سبز و زیتون، گزنه، مارچوبه، مرزه.
مواد غذایی با طبع سرد
انواع گوشت
گوشت قرمه، گوشت ماهی، مغز، چشم، دل، شکمبه، کباب گاو، گوشت مرغ پرورشی، گوشت بز
انواع میوه و مرکبات
آلو، شفتالو، انار ترش، سنجد، خیار، گوجه، ترشیجات، جو، باقلا، ماش، عدس، تمشک، آلبالو، تمر هندی، زرشک، نارنج، لیمو ترش، آناناس، پرتقال، آلوچه، شلیل، کیوی، نارنگی، هندوانه، باقلا خشک، خرمالو، لیمو عمانی، توت فرنگی، غوره.
انواع سبزیجات
خیار، اسفناج، قارچ، ترشک، بامیه، خرفه، کاسنی، لوبیا سبز، باقلا تازه، نخود سبز، گشنیز، ریباس.
مصلح غذاهای سرد و گرم
برای لیست غذاهای سرد و گرم مزاج همیشه یک مصلح وجود دارد. در صورتی که در کنار یک غذا با طبع خاص مصلح آن خورده شود؛ از اثرات منفی غلبه آن مزاج بر بدن جلوگیری می شود. برای مثال، برای اکثر غذاهای سرد از عسل بعنوان مصلح عمومی استفاده می شود. از سرکه یا آبغوره یا آبلیمو برای غذاهای گرم. برای غذاهایی که ترکیبی از سرد و گرم، سرکنگبین توصیه می شود.
دیدگاه ها